• Harry in i truppen!

Harry Svedlund skriver A-lags kontrakt 🚹 Ytterligare en spelare tar steget frĂ„n vĂ„rt J20-lag upp till A-laget och Ă€ven Harry har förstĂ€rkt vĂ„rt lag under den gĂ„ngna sĂ€songen! Harry sĂ€ger sjĂ€lv sĂ„hĂ€r om steget upp och sĂ€songen som kommer; Hur kĂ€nns det att fĂ„ ta steget upp i A-laget dĂ„ du kommer frĂ„n j20 spel i Valbo? ? Det kĂ€nns skitkul och spĂ€nnande! Vad har du för mĂ„l med kommande sĂ€song och vad kommer vi fĂ„ se av dig ute pĂ„ isen? ? MĂ„let Ă€r att gĂ„ sĂ„ lĂ„ngt som möjligt med laget och alltid ett hĂ„rt jobb! Vad Ă€r planerna i sommar? ? Planerna Ă€r att trĂ€na med laget ,spela golf och hĂ€nga med kompisarna👍 VĂ€lkommen Harry! 💚 A-lag Herrar för 19 dagar sedan 2kommentarer
  • Noah tar klivet upp!

Noah Högström skriver A-lags kontrakt 🚹 Noah har redan gjort nĂ„gra matcher med A-laget under den gĂ„ngna sĂ€songen men nu tar han alltsĂ„ steget frĂ„n vĂ„rt J20-lag upp till A-laget! SĂ„hĂ€r sĂ€ger Noah sjĂ€lv om steget upp och kommande sĂ€song; Hur kĂ€nns det att fĂ„ ta steget upp i A-laget dĂ„ du kommer frĂ„n j20 spel i Valbo? ? Det kĂ€nns fantastiskt att fĂ„ ta steget upp i A-laget! Att gĂ„ frĂ„n J20-spel i Valbo till att spela med A-laget Ă€r verkligen en stor Ă€ra och jag Ă€r sĂ„ taggad inför den kommande sĂ€songen! Vad har du fĂ„r mĂ„l med kommande sĂ€song och vad kommer vi fĂ„ se av dig ute pĂ„ isen? ? Mina mĂ„l för den kommande sĂ€songen Ă€r att fortsĂ€tta utvecklas som spelare och bidra sĂ„ mycket som möjligt till laget. Jag Ă€r en spelande spelare som gillar att passa pucken och göra andra bĂ€ttre och ni kommer fĂ„ se mig ge allt ute pĂ„ isen, kĂ€mpa för varje puck och göra mitt bĂ€sta för att hjĂ€lpa laget att vinna. Du kom pĂ„ delad första plats i j20 poĂ€ngliga förra sĂ€songen kan fansen fĂ„ vĂ€nta sig den produktionen Ă€ven nĂ€sta sĂ€song? ? Jag kommer definitivt att strĂ€va efter att fortsĂ€tta producera poĂ€ng och bidra till laget Ă€ven nĂ€sta sĂ€song. VĂ€lkommen Noah! 💚 A-lag Herrar för 20 dagar sedan 3kommentarer
  • Max Grundel!

Max Grundel förlĂ€nger kontraktet 🚹 Vi Ă€r glada över att Max vĂ€ljer att fortsĂ€tta spela med Valbo HC! SĂ„hĂ€r sĂ€ger Max sjĂ€lv om sin förlĂ€ngning och sĂ€songen som varit; Du förlĂ€nger kontraktet 1 Ă„r vad Ă€r de som gör att du vill fortsĂ€tta 1 Ă„r till i Valbo tröjan? - Jag trivs vĂ€ldigt bra i Valbo och vet att vi kommer bli Ă€nnu farligare till nĂ€sta sĂ€song och vara med och slĂ„ss om en plats i div 1. Vad Ă€r du nöjd med under sĂ€songen och vad tycker du vi lĂ€r förbĂ€ttra till nĂ€sta Ă„r? - Är vĂ€ldigt stolt över vĂ„ran sĂ€song! Vi kom ihop bra som grupp och hade jĂ€ttekul tillsammans. Vi var bra under hela sĂ€songen men fĂ„r inte till det i kvalserien och dĂ€r vi kommer behöva förbĂ€ttra special teams framförallt till nĂ€sta sĂ€song. Vad har du för planer under sommaren? - Förutom stenhĂ„rd fystrĂ€ning har jag en resa bokad till Grekland och ska Ă€ven ivĂ€g pĂ„ en golfvecka. 💚 A-lag Herrar för 20 dagar sedan 2kommentarer
  • TrĂ€narförlĂ€ngningar

HuvudtrÀnare Anton Henriksson och hans "wingmen" Jesper Eriksson och Jonas Vasiljeff Àr nu klara för ytterligare en sÀsong med Valbo A-lag. Vi Àr glada att fÄ fortsÀtta pÄ den inslagna vÀgen och fortsÀtta utveckla spelet och laget för att göra en Ànnu bÀttre sÀsong 24/25. Ledartrojkan kommer nu att löpande presentera truppen. A-lag Herrar 2 apr 3kommentarer
  • Ledare för sommarcamp 2024

Nu Àr ledarna för sommarcampet v 33 klara: Grupp 09/10: Alexander Larsson - MÄngÄrig ledare pÄ ungdoms och juniornivÄ b.la BrynÀs U15 och Valbo J20 Grupp 11/12: Jonas Nordqvist - Tidigare stjÀrncenter i BrynÀs, 16 sÀsonger i SHL Grupp 13/14: William Bergström - TrÀnare BrynÀs U15 Grupp 15/16: Anton Henriksson - TrÀnare Valbo HC A-lag MÄlvaktstrÀnare: Anton Larsson - Valbo HC A-lag Det finns fortfarande ett fÄtal platser kvar i grupp 09/10 sÄ se till att sÀkra din plats. Valbo HC 28 mar 0kommentarer
  • Vinst i DM för bĂ„de Valbo HC U15 & U16 efter kĂ€mparinsatser.

IgÄr var det finaler i DM pÄ Monitor ERP Arena för vÄra duktiga U15 och U16 lag. Det blev 2 st mycket spÀnnande och jÀmna matcher dÀr spelet böljande fram och tillbaka. Vinnare DM Första matchen spelade U15 pÄ förmiddagen mot BrynÀs som de förlorat alla matcher mot i serien. Första perioden kÀndes som att bÄda lagen var lite spÀnda och chanserna byttes fram. Det var Valbo som tog ledningen genom Kasper Granh men BrynÀs kvittera till 1-1 direkt efter. I slutet gör Valbo 2-1 och Äterigen görs mÄlet av Kasper Granh. I början pÄ andra perioden gör Valbo 3-1 av Adam Hugosson. NÄgra minuter senare sÄ reducera BrynÀs till 3-2 men Valbo utökar ledningen strax dÀr efter till 4-2 av Douglas Jönsson. BrynÀs hinner med en reducering till 4-3 men kommer inte lÀngre Àven att de tar ut mÄlvakten pÄ slutet. Andra matchen spelade U16 pÄ eftermiddagen mot SkutskÀr. Ett SkutskÀr som man haft problem med under hela sÀsongen och förlorat alla matcher mot. SÄ detta var verkligen ett perfekt tillfÀlle att Àntligen vinna nu. Det han bara gÄ nÄgra minuter i första perioden innan SkutskÀr tar ledningen. Sedan fÄr Valbo chans i powerplay i mitten av perioden och lyckas kvittera till 1-1 av Theodor Westman. I andra perioden gör Valbo 2-1 i mitten pÄ perioden av Erik Eriksson. I slutet tar SkutskÀr ut mÄlvakten utan att lyckas fÄ in en kvittering. Stort Grattis alla spelare och ledare! Valbo HC 25 mar 0kommentarer
  • Första perioden förstörde fredagskvĂ€llen

Valbo Äkte till Surahammar för att fÄ revansch frÄn den första matchen dÄ Sura vann med 2-1. Valbo började riktigt piggt och hade flera bra mÄlchanser men lyckades inte fÄ in pucken. IstÀllet var det Sura som satte sina möjligheter i första perioden och mer eller mindre avgjorde matchen dÀr. - Det Àr första perioden som förstör för oss idag, sen Àr vi bÀttre de andra tvÄ, men vi fÄr inte in pucken. Men jag mÄste ge beröm till grabbarna, om vi fÄr lite distans till kvalet och vi summerar sÀsongen sÄ tror jag vi kommer komma fram till att vi gör en bra sÀsong. Nu vet vi hur det Àr att spela kvalserien sÄ nu har vi nÄgot att bygga pÄ till nÀsta Är, sÀger trÀnare Anton Henriksson efter matchen. Som sagt sÄ började Valbo bra i första perioden men det var verkligen inte nÄgot flyt i avsluten. Sura kom i flera snabba spelvÀndningar och gjorde mÄl hela fyra gÄnger. Skotten slutade 13-9 till Sura sÄ det visar ju pÄ att matchen faktiskt var ganska jÀmn. I andra perioden sÄ fick Valbo utdelning och vann perioden med 3-1! MÄlen gjordes av Max Grundel, Johan Grönqvist och Simon Andersson. Skotten i andra perioden blev 19-9 till Sura, men det var som sagt Valbo som vann perioden och stÀllningen var 5-3 inför sista perioden. Tredje perioden blev fortsatt jÀmn och Valbo visade att spelet finns dÀr. Gott om chanser Ät bÄda hÄll men bra spel frÄn bÄda mÄlvakterna, (Valbos Wilmer Bauman), höll siffrorna nere. I en sista forcering tog Valbo ut mÄlvakten och hade verklign bud pÄ mÄl. Men det slutade som det ofta gör, Sura gjorde mÄl i tom kasse. Skotten i tredje blev 16-11 till Sura. Totalt blev skotten 48-29 till Sura och slutresultatet skrevs till 6-3. Det har varit en mycket framgÄngsrik sÀsong men i kvalserien har det inte riktigt gÄtt som vi tÀnkt oss. Marginalerna Àr smÄ och det blir ett tightare spel dÀr detaljerna Àr viktiga. Vi tackar stort för det stöd vi haft under sÀsongen, frÄn publik och frÄn sponsorer. Nu blir det nÄgra veckors vÀlförtjant vila innan försÀsongstrÀningen drar igÄng igen... A-lag Herrar 23 mar 1kommentar
  • SĂ€songens sista match ikvĂ€ll!

IkvÀll Äker vi till Surahammar och spelar sista matchen i kvalserien. Det Àr ocksÄ sÀsongens sista match och vi vill sÄklart sluta pÄ topp. Surahammar Àr redan nu klara segrare av Kvalserien till Hockeyettan och kom ju Àven dÀrifrÄn. Men vi sÄg ju att vi inte alls var lÄngt ifrÄn under den första matchen sÄ nu vill vi ha revansch. Matchen börjar kl 19.00 Observera att matchen sÀnds pÄ Hockeyettans live sÀndning. www.hockeyettan.se Eftersom Surahammar kommer frÄn Hockeyettan sÄ sÀnds inte matcherna pÄ svenskhockey.tv. A-lag Herrar 22 mar 0kommentarer
  • Hockeyns dag

Kom och heja pÄ vÄra tvÄ duktiga ungdomslag som tagit sig hela vÀgen till hockeynsdag pÄ Monitor arena i helgen. Dm final Söndag 24/3 U15, Valbo-BrynÀs kl 11:30 U16, Valbo-SkutskÀr kl 17:30 Hockeyns dag Valbo HC 22 mar 0kommentarer
  • UddamĂ„lsförlust igen

Sista hemmamatchen i kvalserien slutade tyvÀrr med ytterligare en knapp förlust, 1-2 mot Malung. Marginalerna har inte varit med Valbo i kvalserien och nÀr det inför matchen stod klart att seger i kvalet inte var möjligt sÄ blev det ocksÄ en lite avslagen tillstÀllning i Nickback pÄ onsdagskvÀllen. - En avslagen match dÀr vi tyvÀrr inte fÄr in pucken. Sista matchen Àr pÄ fredag, bara att ladda om nu och göra en bra match dÄ och avsluta sÀsongen med en vinst. SÀger trÀnare Anton Henriksson efter matchen. Den första perioden slutade 0-1 till Malung, trots att Valbo hade övertaget och vann skotten med 7-3. Valbo hade chanser bland annat i powerplay, men det ville sig inte riktigt. I andra perioden sÄ gick tempot ner en del och det var Malung som hade lite mer av spelet. Dom gjorde Àven 0-2 efter fyra minuter. Skotten i andra perioden slutade 8-13 till Malung. I tredje perioden forcerade Valbo pÄ och Malung försvarade sig. Reduceringen kom efter 10 minuter genom Felix Söderblom. Men trots en konstant press sÄ gick det inte att fÄ in fler mÄl den hÀr kvÀllen. Skotten i tredje perioden slutade 15-4 till Valbo som vann skotten totalt med 30-20. Surt med en förlust i sista hemmamatchen efter en sÀsong som varit vÀldigt framgÄngsrik. Det finns sÄklart en stor besvikelse att inte vi har presterat bÀttre i kvalserien men det Àr ocksÄ lÀrdomar vi tar med oss framöver. Nu avslutar vi borta mot Surahammar pÄ fredag kl 19.00. Surahammar Àr klara segrare i kvalserien och i och med det sÄ har dom sÀkrat sin plats i Hockeyettan Àven nÀsta sÀsong. Att fÄ möjligheten att slÄ ett lag frÄn Hockeyettan ska vara motivation nog för att vi verkligen ska avsluta den hÀr sÀsongen med en seger. Tack för allas stöd hemma i Nickback under sÀsongens matcher. Speciellt "BÀckströmlÀktaren" som hjÀlper till med bÄde trumma och ramsor under matcherna! A-lag Herrar 21 mar 1kommentar