• Noah tar klivet upp!

Noah Högström skriver A-lags kontrakt 🚨 Noah har redan gjort några matcher med A-laget under den gångna säsongen men nu tar han alltså steget från vårt J20-lag upp till A-laget! Såhär säger Noah själv om steget upp och kommande säsong; Hur känns det att få ta steget upp i A-laget då du kommer från j20 spel i Valbo? ? Det känns fantastiskt att få ta steget upp i A-laget! Att gå från J20-spel i Valbo till att spela med A-laget är verkligen en stor ära och jag är så taggad inför den kommande säsongen! Vad har du får mål med kommande säsong och vad kommer vi få se av dig ute på isen? ? Mina mål för den kommande säsongen är att fortsätta utvecklas som spelare och bidra så mycket som möjligt till laget. Jag är en spelande spelare som gillar att passa pucken och göra andra bättre och ni kommer få se mig ge allt ute på isen, kämpa för varje puck och göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna. Du kom på delad första plats i j20 poängliga förra säsongen kan fansen få vänta sig den produktionen även nästa säsong? ? Jag kommer definitivt att sträva efter att fortsätta producera poäng och bidra till laget även nästa säsong. Välkommen Noah! 💚 A-lag Herrar för 15 dagar sedan 3kommentarer
  • Max Grundel!

Max Grundel förlänger kontraktet 🚨 Vi är glada över att Max väljer att fortsätta spela med Valbo HC! Såhär säger Max själv om sin förlängning och säsongen som varit; Du förlänger kontraktet 1 år vad är de som gör att du vill fortsätta 1 år till i Valbo tröjan? - Jag trivs väldigt bra i Valbo och vet att vi kommer bli ännu farligare till nästa säsong och vara med och slåss om en plats i div 1. Vad är du nöjd med under säsongen och vad tycker du vi lär förbättra till nästa år? - Är väldigt stolt över våran säsong! Vi kom ihop bra som grupp och hade jättekul tillsammans. Vi var bra under hela säsongen men får inte till det i kvalserien och där vi kommer behöva förbättra special teams framförallt till nästa säsong. Vad har du för planer under sommaren? - Förutom stenhård fysträning har jag en resa bokad till Grekland och ska även iväg på en golfvecka. 💚 A-lag Herrar för 15 dagar sedan 2kommentarer
  • Tränarförlängningar

Huvudtränare Anton Henriksson och hans "wingmen" Jesper Eriksson och Jonas Vasiljeff är nu klara för ytterligare en säsong med Valbo A-lag. Vi är glada att få fortsätta på den inslagna vägen och fortsätta utveckla spelet och laget för att göra en ännu bättre säsong 24/25. Ledartrojkan kommer nu att löpande presentera truppen. A-lag Herrar för 16 dagar sedan 3kommentarer
  • Ledare för sommarcamp 2024

Nu är ledarna för sommarcampet v 33 klara: Grupp 09/10: Alexander Larsson - Mångårig ledare på ungdoms och juniornivå b.la Brynäs U15 och Valbo J20 Grupp 11/12: Jonas Nordqvist - Tidigare stjärncenter i Brynäs, 16 säsonger i SHL Grupp 13/14: William Bergström - Tränare Brynäs U15 Grupp 15/16: Anton Henriksson - Tränare Valbo HC A-lag Målvaktstränare: Anton Larsson - Valbo HC A-lag Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar i grupp 09/10 så se till att säkra din plats. Valbo HC 28 mar 0kommentarer
  • Vinst i DM för både Valbo HC U15 & U16 efter kämparinsatser.

Igår var det finaler i DM på Monitor ERP Arena för våra duktiga U15 och U16 lag. Det blev 2 st mycket spännande och jämna matcher där spelet böljande fram och tillbaka. Vinnare DM Första matchen spelade U15 på förmiddagen mot Brynäs som de förlorat alla matcher mot i serien. Första perioden kändes som att båda lagen var lite spända och chanserna byttes fram. Det var Valbo som tog ledningen genom Kasper Granh men Brynäs kvittera till 1-1 direkt efter. I slutet gör Valbo 2-1 och återigen görs målet av Kasper Granh. I början på andra perioden gör Valbo 3-1 av Adam Hugosson. Några minuter senare så reducera Brynäs till 3-2 men Valbo utökar ledningen strax där efter till 4-2 av Douglas Jönsson. Brynäs hinner med en reducering till 4-3 men kommer inte längre även att de tar ut målvakten på slutet. Andra matchen spelade U16 på eftermiddagen mot Skutskär. Ett Skutskär som man haft problem med under hela säsongen och förlorat alla matcher mot. Så detta var verkligen ett perfekt tillfälle att äntligen vinna nu. Det han bara gå några minuter i första perioden innan Skutskär tar ledningen. Sedan får Valbo chans i powerplay i mitten av perioden och lyckas kvittera till 1-1 av Theodor Westman. I andra perioden gör Valbo 2-1 i mitten på perioden av Erik Eriksson. I slutet tar Skutskär ut målvakten utan att lyckas få in en kvittering. Stort Grattis alla spelare och ledare! Valbo HC 25 mar 0kommentarer
  • Första perioden förstörde fredagskvällen

Valbo åkte till Surahammar för att få revansch från den första matchen då Sura vann med 2-1. Valbo började riktigt piggt och hade flera bra målchanser men lyckades inte få in pucken. Istället var det Sura som satte sina möjligheter i första perioden och mer eller mindre avgjorde matchen där. - Det är första perioden som förstör för oss idag, sen är vi bättre de andra två, men vi får inte in pucken. Men jag måste ge beröm till grabbarna, om vi får lite distans till kvalet och vi summerar säsongen så tror jag vi kommer komma fram till att vi gör en bra säsong. Nu vet vi hur det är att spela kvalserien så nu har vi något att bygga på till nästa år, säger tränare Anton Henriksson efter matchen. Som sagt så började Valbo bra i första perioden men det var verkligen inte något flyt i avsluten. Sura kom i flera snabba spelvändningar och gjorde mål hela fyra gånger. Skotten slutade 13-9 till Sura så det visar ju på att matchen faktiskt var ganska jämn. I andra perioden så fick Valbo utdelning och vann perioden med 3-1! Målen gjordes av Max Grundel, Johan Grönqvist och Simon Andersson. Skotten i andra perioden blev 19-9 till Sura, men det var som sagt Valbo som vann perioden och ställningen var 5-3 inför sista perioden. Tredje perioden blev fortsatt jämn och Valbo visade att spelet finns där. Gott om chanser åt båda håll men bra spel från båda målvakterna, (Valbos Wilmer Bauman), höll siffrorna nere. I en sista forcering tog Valbo ut målvakten och hade verklign bud på mål. Men det slutade som det ofta gör, Sura gjorde mål i tom kasse. Skotten i tredje blev 16-11 till Sura. Totalt blev skotten 48-29 till Sura och slutresultatet skrevs till 6-3. Det har varit en mycket framgångsrik säsong men i kvalserien har det inte riktigt gått som vi tänkt oss. Marginalerna är små och det blir ett tightare spel där detaljerna är viktiga. Vi tackar stort för det stöd vi haft under säsongen, från publik och från sponsorer. Nu blir det några veckors välförtjant vila innan försäsongsträningen drar igång igen... A-lag Herrar 23 mar 1kommentar
  • Säsongens sista match ikväll!

Ikväll åker vi till Surahammar och spelar sista matchen i kvalserien. Det är också säsongens sista match och vi vill såklart sluta på topp. Surahammar är redan nu klara segrare av Kvalserien till Hockeyettan och kom ju även därifrån. Men vi såg ju att vi inte alls var långt ifrån under den första matchen så nu vill vi ha revansch. Matchen börjar kl 19.00 Observera att matchen sänds på Hockeyettans live sändning. www.hockeyettan.se Eftersom Surahammar kommer från Hockeyettan så sänds inte matcherna på svenskhockey.tv. A-lag Herrar 22 mar 0kommentarer
  • Hockeyns dag

Kom och heja på våra två duktiga ungdomslag som tagit sig hela vägen till hockeynsdag på Monitor arena i helgen. Dm final Söndag 24/3 U15, Valbo-Brynäs kl 11:30 U16, Valbo-Skutskär kl 17:30 Hockeyns dag Valbo HC 22 mar 0kommentarer
  • Uddamålsförlust igen

Sista hemmamatchen i kvalserien slutade tyvärr med ytterligare en knapp förlust, 1-2 mot Malung. Marginalerna har inte varit med Valbo i kvalserien och när det inför matchen stod klart att seger i kvalet inte var möjligt så blev det också en lite avslagen tillställning i Nickback på onsdagskvällen. - En avslagen match där vi tyvärr inte får in pucken. Sista matchen är på fredag, bara att ladda om nu och göra en bra match då och avsluta säsongen med en vinst. Säger tränare Anton Henriksson efter matchen. Den första perioden slutade 0-1 till Malung, trots att Valbo hade övertaget och vann skotten med 7-3. Valbo hade chanser bland annat i powerplay, men det ville sig inte riktigt. I andra perioden så gick tempot ner en del och det var Malung som hade lite mer av spelet. Dom gjorde även 0-2 efter fyra minuter. Skotten i andra perioden slutade 8-13 till Malung. I tredje perioden forcerade Valbo på och Malung försvarade sig. Reduceringen kom efter 10 minuter genom Felix Söderblom. Men trots en konstant press så gick det inte att få in fler mål den här kvällen. Skotten i tredje perioden slutade 15-4 till Valbo som vann skotten totalt med 30-20. Surt med en förlust i sista hemmamatchen efter en säsong som varit väldigt framgångsrik. Det finns såklart en stor besvikelse att inte vi har presterat bättre i kvalserien men det är också lärdomar vi tar med oss framöver. Nu avslutar vi borta mot Surahammar på fredag kl 19.00. Surahammar är klara segrare i kvalserien och i och med det så har dom säkrat sin plats i Hockeyettan även nästa säsong. Att få möjligheten att slå ett lag från Hockeyettan ska vara motivation nog för att vi verkligen ska avsluta den här säsongen med en seger. Tack för allas stöd hemma i Nickback under säsongens matcher. Speciellt "Bäckströmläktaren" som hjälper till med både trumma och ramsor under matcherna! A-lag Herrar 21 mar 1kommentar
  • Match ikväll kl 19.00 hemma mot Malung!

Ikväll är det dags för säsongens sista hemmamatch. Vi har haft marginalerna mot oss i kvalserien och seriesegern går inte längre att nå. Vi har spelat 43 matcher sedan säsongen startade, inklusive träningsmatcher, vi har vunnit 34 matcher och förlorat 9. Trots allt en riktigt bra säsong och nu ska vi se till att vi avslutar på bästa sätt med en hemmaseger till att börja med. Gör som våra härliga fans på Bäckströmläktaren, kom till Nickback och stötta våra hockeykillar ikväll. Matchen börjar kl 19.00. Välkomna! A-lag Herrar 20 mar 0kommentarer